’01 игри

1. Правила

Играчите започват играта със 180/301/501/701 точки всеки. Всяко хвърляне намалява точките докато достигнат 0. Първия играч, който стигне точно 0 точки печели. Ако играчът хвърли повече от точките, които му трябват, за да излезе си остава на стария резултат и опитва отново в следващия рунд.

Според броя на точките, от които започват играчите се определят и броя рундове съответно:

  • 180 точки – 5 рунда;Дартс игра
  • 301 точки – 10 рунда
  • 501 -15
  • 701 -20

На всеки рунд се хвърлят по три стрели.

2. Избор при ’01 игри

  • Double in (влизане с двойни точки) – отброяването на точките започва след вкарване на център или дабъл.
  • Double out (излизане с двойни точки) – играчът трябва да завърши играта като хвърли център или дабъл.
  • Master out – играчът трябва да завърши с двойно или тройно (дабъл или трабъл)
  • Team (отбор)-играчите могат да сформират отбор от двама ,трима или четирима. Играчи номер 1,3,5 ,7 са от един отбор-отбор А,а играчи 2,4,6,8 са отбор В.Отбора, чиито играч завърши първи печели, ако резултата му не е замразен поради по-големия сбор точки на другия отбор.
  • Equal– Всеки играч има право на еднакъв брой рундове. Когато единия играч завърши, другия има право да доиграе своя рунд.

 

301 parchessi

1. Правила

Играчите започват от 0. Играта завършва при достигането точно на 301. В случай, че играчът хвърли повече от 301, играчът се връща на резултат 301 минус хвърлените в повече точки. Например, ако играч с резултат 298 хвърли 17 се връща на 287(298+17=315; 315-301=14; 301-14=287).

Когато играч достигне точно точките на друг играч го връща до 0. Има 10 рунда като на всеки рунд се хвърлят по 3 стрели.

 2. Избор

Тук също може да се избира Team или Equal като правилата за това са като във ’01 игри.

  •  High score (висок резултат)

Играчите започват от 0 , играчът с най-много точки печели. Рундовете са 7-по три срели за всеки рунд.

  • Low score (нисък резултат)

Играчите започват от 0, като играчът с най-малко точки печели. Играчът получава по 50 наказателни точки за всяко хвърляне извънДартс игрите са приятно забавление мишената.Седем рунда-по три стрели за всеки.

  • Super score (супер резултат)

Правилата са същите като за High Score, единствената разлика е, че двойните и тройните хвърляния също се броят. Има седем рунда с по три стрели.

Pub Game

Играчите започват от 0. Има само един рунд(три стрели).Числото 10 се появява на дартса и отброява 10 секунди надолу. Стойността на всяко хвърляне се умножава по стойносттта на показваното от брояча. Колкото по-бързо играчът улучи целта толкова по-висок е резултата му. Играчът с най-много точки печели играта.

Super 100

Играчите започват с по 100 точки всеки. Целите са светещи номера, които се въртят по посока на часовниковата стрелка и центъра, който винаги се брои. Ако играчът не улучи с нито една стрела, а следващия играч отбележи точки, пропусналия играч е дисквалифициран.

Когато улучите номера на друг играч, който не е дисквалифициран 10 точки от неговия резултат се прибавят към вашия. Загубата на всички точки при дисквалифициране също оказва влияние на общия резултат от играта , накрая всички точки се добавят към резултат на играча с най-много точки и той печели.

Седем рунда с по три стрели.

Solo High Score

Правилата на играта са като на High Score, с изключение на това че тази игра е само за един играч. Накрая резултата ще бъде показан на дисплея на дартса на мястото на играч номер 8. Този резултат е оценка на играча от 00 до 99, колкото по-висок е толкова по-добре. Има 10 рунда и три стрели за всеки рунд.

Scram

Играе се по двоики от 2,4,6 или 8 човека.Всеки играч хвърля по 6 стрели, с изключение на първия играч през първия рунд –хвърля 3 стрели (това е само първи рунд) и завършва с три стрели(това е само последния рунд). Първия играч играе ролята на стопер (три срели) и затваря числата на другия играч. Следващия играч е човека, който отбелязва резултаKing дартстите(три стрели), той събира точки и след него е стопера отново(също с три стрели), който отново затваря числата. Третият спира четвъртия играч, четвъртият спира третия играч и така нататък до осмия играч. Печели играча с най-висок резултат. Седем рунда-с по три стрели.

Shangai

Играчите започват от 0. Хвърля се последователно по числата от 1 до 20. Не може да хвърли по-голямо число преди да е затворил по-малкото преди него. Играчът с най-висок резултат печели и точките се броят като в ’01 играта.

SHANGAI означава моментална победа, която се постига с хвърлянето на единично, двойно и тройно в един рунд.Седем рунда, три стрели за всеки.

Cricket

1. Правила

Играчите започват от 0. Стрелят по числата от 15 до 20 и по центъра.Едно число е затворено когато е улучено 3 пъти(двойните и тройните се отчитат). Ако улучите затворено вече число, резултата ви се повишава,д окато другите играчи не затворят това число. Първият играч, който затвори всички числа и центъра и има най-висок резултат – печели. Резултата на останалите играчи се получва като се умножат броя на попаденията по стойността на улученото число. Например, ако имаме три попадения в номер 17 то резултата е 51, а две попадения са 34 точки.Играчите се класират спрямо тези точки. Рундовете са 20, с по три стрели за всеки.

 

JolyDarts2.Избор при игра на Cricket

  •  Cut Throat Cricket

Също като крикета, с изключение, че точките се прибавят към резултата на тези, които не са затворили числото и печели играчът, който затвори всички числа и центъра и има най-малко точки. Резултата на другите играчи е уможението на броя на попаденията по стойността на улученото число. Например ако 17 никога не е било улучвано, играча получава 51 точки, ако е било улучено един път ,играча получава 34 точки. Печели играча с най-малко точки.

 

  • Team (отбор) –Отбор А (играчи 1,3,5,7) и отбор В (играчи 2,4,6,8,) могат да бъдат от двама , трима или четирима играчи. За да започнат да събират точки всички играчи от отбора трябва да затворят чисклата си. Победител е отбора, който затвори всички числа и центъра и има най-висок резултат (а ако играят Cut Throat най-нисък резултат).

 

  • Roulette (рулетка)

Играчите започват от 0. В началото на всеки рунд машината избира числото, което трябва да целим. Хвърляне на единично е една точка, на двойно-две и на тройно-три. Играчът с най-много точки печели. Седем са рундовете с по три стрели.

 

  • Baseball

Играчите започват от нула, целейки числата според номера на рунда. Например ако е първи рунд-целят едно, във втори рунд-две и т.н. Хвърляне на единично е една точка, на двойно-две точки и на тройно-три точки. Играчът с най-добър резултат печели. Рундовете са осем, три стрели за всеки.